Πατήστε σε κάποιο απο τα αριθμημένα τμήματα του παραπάνω theme για να δείτε τί ακριβώς είναι το κάθε τμήμα και πώς μπορείτε να κατασκευάσετε σωστά το site σας συμπληρώνοντας τα αντίστοιχα πεδία στις φόρμες του web wizard.

Οι σελίδες σας ΔΕΝ θα μεταφερθούν στο site σας μέχρι να κληθείτε να δώσετε username και κωδικό στο τελευταίο βήμα.

Αφου επιλέξετε το theme που ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε στο 2ο βήμα είναι να αποφασίσετε πόσες και ποιές θα είναι οι σελίδες/ενότητες του sιte σας.

Υπάρχουν 9 πεδία που μπορείτε να συμπληρώσετε (button 1 - button 9). Μπορείτε να συμπληρώσετε όσα και όποια buttons θέλετε, ακόμα και κανένα. (σε αυτή την περίπτωση θα δημιουργηθεί μόνο 1 σελίδα, η αρχική, με μία σελίδα επικοινωνίας αν συμπληρώσετε το πεδίο που περιγράφεται αμέσως μετά)


Αν για παράδειγμα συμπληρώσετε 3 buttons, θα δημιουργηθούν 3 σελίδες, για τις οποίες θα κληθείτε να δώσετε το περιεχόμενο στο επόμενο βήμα.

Eκεί θα γράψετε το κείμενο για την κάθε ενότητα και επίσης μπορείτε να ανεβάσετε και 1 φωτογραφία, πατώντας το κουμπί "browse" (δεξιά απο το πεδίο "Αρχείο Φωτογραφίας"), και διαλέγοντας ένα αρχείο .gif ή .jpg απο τον υπολογιστή σας. Τα ονόματα (filenames) των αρχείων αυτών δεν πρέπει να περιέχουν κενά (spaces) καθώς και ελληνικούς χαρακτήρες.Στο 2ο βήμα αμέσως μετά τα buttons υπάρχει ένα πεδίο με τον τίτλο "Φόρμα Επικοινωνίας". Αν το συμπληρώσετε τότε θα δημιουργηθεί αυτόματα μια σελίδα με μία φόρμα την οποία μπορούν να συμπληρώνουν οι επισκέπτες του site σας, και να επικοινωνούν μαζί σας μέσω e-mail.

Σε αυτό το βήμα γράφετε απλώς τι θέλετε να γράφει το κουμπί που θα οδηγεί σε αυτή τη σελίδα (π.χ. "Επικοινωνία", "Contact Us", "Γράψτε μας", κ.α.). Αν δε θέλετε να δημιουργηθεί σελίδα επικοινωνίας, απλά αφήστε αυτο το πεδίο κενό.


Στο επόμενο βήμα, μπορείτε να ρυθμίσετε δύο λειτουργίες της σελίδας επικοινωνίας:

1. Στο πρώτο πεδίο μπορείτε να γράψετε το μήνυμα που θέλετε να εμφανίζεται στον επισκέπτη του site σας, αφού συμπληρώσει την φόρμα.
2. Mπορείτε να διαλέξετε αν η φόρμα θα είναι στα ελληνικά ή στα αγγλικά. Κάντε check στο επόμενο box αν θέλετε αγγλικά ή αφήστε το κενό αν θέλετε ελληνικά.Στο πεδίο Tίτλος γράψτε τον τίτλο του site σας. Μπορεί να είναι η επωνυμία της εταιρίας σας, κάποιο σλόγκαν, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε. Ο τίτλος που θα γράψετε θα εμφανίζεται σε 2 σημεία. To ένα είναι πάνω απο το κείμενο της σελίδας, με μεγάλα γράμματα σαν επικεφαλίδα, και το άλλο θα είναι στο title bar του browser.Σε αυτά τα 4 πεδία μπορείτε να γράψετε όποια στοιχεία επικοινωνίας θέλετε, όπως διεύθυνση, τηλέφωνα, fax, e-mail. Tα στοιχεία αυτά θα εμφανίζονται στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας μετά το κείμενο, σαν footer.

Aν δεν θέλετε να δώσετε κάποια στοιχεία (π.χ. τηλέφωνο), αφήστε το πεδίο κενό, σβήνοντας και το πρόθεμα "Τηλ.:" που υπάρχει ήδη στο πεδίο.Σε αυτό το πεδίο μπορείτε να γράψετε το κείμενο που θέλετε να εμφανίζετε στην αρχική σελίδα. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος περιορισμός στο μέγεθος του κειμένου, αφού η σελίδα θα κάνει scroll σε περίπτωση που το κείμενο είναι πολύ μεγάλο.

Για να κάνετε το κείμενο πιο εύκολο στην ανάγνωση, μπορείτε να αλλάζετε παράγραφο, πατώντας return 2 φορές, αφήνοντας έτσι μία κενή γραμμή. Μπορείτε επίσης αν θέλετε και ξέρετε html, να γράψετε και κώδικα html για να κάνετε π.χ. διάφορες λέξεις ή φράσεις bold, italics, κ.α.Σε όποια themes το υποστηρίζουν, εμφανίζονται και 2 πεδία απο τα οποία μπορείτε να ανεβάσετε ένα banner, το οποίο θα εμφανίζετε σε όλες τις σελίδες σας.

Πατώντας το κουμπί "Browse" διαλέξτε το banner απο τον υπολογιστή σας. Το αρχείο μπορεί να είναι .gif ή .jpg, και οι διαστάσεις του ακριβώς 468 x 60 pixels. Το ονόμα (filename) του αρχείου αυτού δεν πρέπει να περιέχει κενά (spaces) καθώς και ελληνικούς χαρακτήρες. Στο πεδίο "Banner URL" γράψτε την διεύθυνση που θέλετε να κάνει link το banner. To link θα ανοίγει πάντοτε σε καινούργιο παράθυρο.

Aν αυτά τα 2 πεδία δεν εμφανίζονται στη φόρμα του 2ου βήματος σημαίνει ότι το theme που επιλέξατε στο 1ο βήμα δεν υποστηρίζει banner, οπότε αν θέλετε banner θα πρεπει να γυρίσετε πίσω και να διαλέξετε άλλο theme. Aν το theme υποστηρίζει banner αλλά εσείς δεν θέλετε να ανεβάσετε απλά αφήστε αυτά τα 2 πεδία κενά.Σε όλες τις σελίδες του site σας (εκτός της αρχικής) εμφανίζεται ένα κουμπί το οποίο γυρνάει στην αρχική σελίδα (home button). Eδώ μπορείτε να διαλέξετε αν θέλετε να είναι στα ελληνικά ή στα αγγλικά.


Σε πολλά themes μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα των γραμμάτων στα κουμπιά (buttons). To χρώμα φαίνεται πίσω απο το αντίστοιχο box. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα στην εικόνα δεξιά, μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ τριών χρωμάτων: Aσπρο, κίτρινο, πορτοκαλί.


Αν κάνετε check αυτήν την επιλογή, τότε στην αρχική σας σελίδα θα εμφανίζετε στο κάτω μέρος της οθόνης ένας μετρητής (counter), που θα δείχνει πόσους επισκέπτες έχει το site σας.

Μετά την ολοκλήρωση και του 3ου βήματος κατασκευής του site σας, θα μπορέσετε να κάνετε μια προεπισκόπιση των σελίδων σας για να δείτε αν είναι όπως τις θέλετε.

Σε αυτό το στάδιο οι σελίδες δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στο site σας. Στο κάτω μέρος της οθόνης σας θα δείτε το μήνυμα: "Είστε ικανοποιημένοι απο τις σελίδες σας;" και έχετε 2 επιλογές: ΝΑΙ ή OXI. Aν επιλέξετε "όχι" θα επιστρέψετε στην αρχή της διαδικασίας. Αν επιλέξετε "ναι" τότε θα πρέπει να δώσετε το username και τον κωδικό σας (όπως βλέπετε και στην εικόνα παραπάνω), και πατώντας "Δημιουργία Σελίδων" οι σελίδες θα μεταφερθούν στo site σας!